Close

Mikor cseréljük le a gumiabroncsot és hogyan növelhetjük élettartamát

A gumiabroncsok hasznos élettartama igen széles határok között változik és lehetetlen azt előre megmondani!A gumiabroncsok különböző anyagokból és gumikeverékekből állnak,melyek nélkülözhetetlenek a megfelelő működésükhöz. Azonban ezek az anyagok idővel folyamatosan változnak,ezek a változások számos tényezőktől függnek,pl,:klimatikus viszonyoktól,használat és a tárolás körülményeitől(sebesség,abroncsnyomás,terhelés)ezért javasoljuk,hogy kisérje figyelemmel a gumiabroncsok külsejét,rázkódás,zaj,nyomásvesztés,és bármilyen rendellenes jelenség(pl,:oldalra húzás is)amely arra utalhat ,hogy az abroncsokat le kell cserélni!

A rendszeres vizsgálatok és nyomásbeállításokon kívül,javasoljuk,hogy minden gumiabroncsot(pótkereket is)rendszeresen szakember nézze át,aki szakszerűen megállapítja,hogy használható-e még biztonságosan az abroncs!

Az abroncsok 5éves használatát követően,ezt a szakember által elvégzett ellenőrzést ajánlatos legalább évente egyszer végrehajtani!

Néhány példa mikor azonnal le kell cserélni az abroncsokat,:az abroncs öregedéséből fakadó repedések,deformálódott kilátszó peremkarika belső rétegek elválása elmelegedése,ezek az abroncsok már nem javíthatók!

Gumiabroncs webáruház